رعایت رژیم غذایی براساس مصرف گیاهان برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای متابولیک مانند چاقی و دیابت موثر است. این سبک تغذیه الزاما بهمعنای گیاهخواری و پرهیز از گوشت و انواع محصولات حیوانی نیست بلکه مصرف بیشتر سبزیجات، میوهها، حبوبات، غلات سبوسدار و مغزها خواهد بود.
- ویژه برنامه های شبکه سلامت برای اربعین حسینی
- بیمه تکمیلی ویژه اعضای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور
- تاثیر بیتفاوتی و جایگاه آن در روابط زناشویی
- مصرف «گُل» به «جنون» ختم میشود
- راز ماندگاری معلمان در ذهن دانشآموزان
- استقرار کارشناسان سلامت روان در هتلهای آسیبدیدگان جنگ
- نوشتن چطور دردهای ما را درمان میکند؟
- تنش و تاب آوری نوجوانان
- تربیت کودک بدون داد زدن سر او
- آیا خیانت زناشویی ماهیتی تروماتیک دارد؟
بعضی از مواد غذایی و خوراکیها سالهاست که با همدیگر ترکیب میشوند و بسیاری از ما با آنها آشنا هستیم، مانند کره بادامزمینی و مربا، پنیر و بیسکویت، یا نخودفرنگی و هویج. اما خوراکیها و مواد غذایی دیگری هم وجود دارند که در کنار همدیگر هم طعم فوقالعاده بهتری پیدا میکنند و هم کیفیت مغذیتری به خود میگیرند.
بسیاری از افراد با اینکه بارها به سوپرمارکت میروند اما همیشه برای تهیه غذا با کمبود بعضی خوراکیها مواجهاند. بعضی دیگر دورریز غذایی دارند و البته گروهی نیز چندان توجهی به کیفیت مواد غذایی ندارند. گرچه خرید کار سادهای بهنظر میرسد اما برای اینکه نیازهای خانواده تامین شود و از طرفی اسراف اتفاق نیفتد لازم است چند اصل کاربردی را رعایت کرد.
گرچه زردک همخانواده هویج است اما کاربرد کمتری دارد که شاید بهدلیل عدمشناخت خواص این سبزی مفید پاییزی است. زردک سرشار از آنتیاکسیدانها، پتاسیم و انواع ویتامینهاست که به سلامت قلب و تقویت قدرت دفاعی بدن کمک میکند. فیبرهای سرشار آن و تاثیر مطلوب بر سیستم گوارش نیز دیگر مزیت مهم زردک محسوب میشود.
افزایش سن و پیشروی روندهای پیری با مشکلات مختلفی همراه است اما شاید هیچ کدام به اندازه مشکلات گوارشی دردسرساز نباشند. بهگفته متخصصان تغذیه، تغییرات فیزیکی مرتبط با افزایش سن در ناحیه دستگاه گوارش و مشکلات مزمن مرتبط با سبک زندگی مانند استرس نهایتا دستگاه گوارش را به مشکلات التهابی مبتلا میکنند. همه این اتفاقات در کنار همدیگر میتوانند فشار زیادی به دستگاه گوارش وارد کنند و آسیبهایی را به همراه داشته باشند که باعث اختلال در هضم مواد غذایی میشوند.
اسموتی، نوشیدنی غنی از ویتامینها و دیگر ریزمغذیهاست که بخشی از نیاز روزانه بدن به میوهها و سبزیجات را تامین میکند. این نوشیدنی در آغاز صبح میتواند انرژی را تقویت کند و در بعدازظهر نیز برای کسب آرامش و رفع خستگی مفید است. اسموتیها سریع آماده میشوند و بهخاطر اینکه حاوی فیبر بالا و پالپ میوه هستند احساس سیری ایجاد میکنند.
نتایج مطالعات اخیر محققان دانشگاه گِنت بلژیک نشان میدهد که کمبود بعضی ریزمغذیها بهخصوص "روی" و "سلنیوم" در تشدید علائم کووید19 تاثیر دارد. معمولا توجه بیشتری نسبت به کمبود روی وجود دارد اما باید دانست که سلنیوم نیز بهعنوان یکی از ریزمغذیهای موثر در عملکرد سیستم ایمنی نقش مهمی در حفظ سلامت بدن طی دوران پاندمی کووید19 دارد.
یکی از اصول تغذیهای مهم در دوران درمان سرطانها، تمرکز بر چارچوب کلی رژیم غذایی بهجای چند ماده غذایی خاص است. بهگفته متخصصان، بیماران مبتلا به سرطان باید تغذیه را بهعنوان بخشی از برنامه درمانی در نظر بگیرند زیرا آنان باید در طول دوره درمان سرطان همچنان قوی بمانند، عوارض جانبی درمان را کاهش دهند و همچنین وزن خودشان را مدیریت کنند.
از میان درمانهای سنتی، دمنوشهای گیاهی پرمصرفترینها هستند و تاثیر خوبی در پیشگیری از بیماریهای شایع دارند. با رسیدن فصل پاییز و شیوع بیماریهای فصلی میتوان از خواص گیاهان برای حفظ سلامت بدن کمک گرفت.
گلکلم، یکی از سبزیجات مغذی پاییزی است که به حفظ سلامت قلب، پیشگیری از بروز سرطانها و پاکسازی بدن کمک میکند. همچنین، سرشار از ویتامینهای C، B9، K و سلنیوم است و به دلیل کالری کمی که دارد، میتواند انتخاب خوبی برای افراد طی دوران رژیم لاغری باشد.