دوری گزینی و اجتناب از جمع، الگوی مشترک تقریبا تمام افراد افسرده است. البته عدم لذت بردن از فعالیتهای معمول روزمره، گرایش به مصرف الکل و غذاهای بیخاصیت را نیز میتوان به این فهرست اضافه کرد.
- چگونه با کودک بی انگیزه خود رفتارکنیم؟ ده راهکار طلایی!
- چیزی که در مغز همه افراد «سایکوپات» مشترک است
- نوجوانان دیگر علاقهای به شبکههای اجتماعی ندارند!
- زنگ خطری برای والدین؛ اضطراب اجتماعی در کمین نوجوانان است
- طنز؛ مکانیسم دفاعی روان برای مقابله با بحرانها و حفظ سلامت روان!
- تفاوت تنبلی، خستگی و فرسودگی چیست؟
- رواندرمانی در دل بحران؛ روایت یک روانشناس از ۱۲ روز اضطراب مداوم
- آسیب پذیری چیست؟
- انتصاب سرپرست مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس
- چگونه فرزندانمان را مسئولیت پذیر بار بیاوریم؟
فلفل دلمهای یکی از خوراکیهایی است که در رنگهای مختلف یافت میشود و همه ما میتوانیم از آن در تهیه انواع سالادها و غذاها استفاده کنیم. انواع فلفل دلمهای برای محافظت از سلامت قلب و دستگاه گوارش مفید هستند زیرا مقادیر مناسبی از فیبر، آهن و فولات را به بدن میرسانند.
یکی از مهمترین توصیههای تغذیهای در ایام نوروز، پیروی از یک برنامه غذایی سالم بهمنظور پیشگیری از ابتلا به بیماریهای گوارشی، اضافهوزن و یا جلوگیری از بالا رفتن فشار، قند و کلسترول خون است. از اینرو، بهتر است افرادی که میخواهند الگوی غذایی سالمی در تعطیلات نوروز داشته باشند، حتما برخی مواد غذایی را بهصورت روزانه مصرف کنند.
عدممصرف آب کافی قبل، بعد و حین تمرینات ورزشی بهخصوص در شرایط تعریق زیاد، بدن را دچار کمآبی میکند. کمآبی علاوه بر اینکه تاثیر جدی بر سلامت اندامهای مختلف بدن دارد، قابلیتهای شناختی را نیز دچار اختلال میکند و خستگی و کاهش توان بدنی اتفاق میافتد.
کوئرستین یکی از قویترین آنتیاکسیدانهاست که میتواند باعث کاهش التهاب در بدن شود و با رادیکالهای آزاد هم مبارزه کند. رادیکالهای آزاد با تخریب سلولها میتوانند باعث ابتلا به بیماریهای مزمن شوند. تحقیقات فراوانی ثابت کردهاند که مصرف خوراکیهای حاوی کوئرستین میتواند فواید ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدمیکروبی برای بدن داشته باشد و با تقویت سیستم ایمنی بدن، از ابتلا به بیماریهای ویروسی و عفونی جلوگیری کند.
سبزیجات جزء سالمترین خوراکیها هستند که بهدلیل ویتامینها و فیبر فراوان توصیه میشود در رژیم غذایی گنجانده شود. بسیاری از سبزیجات این ویژگی را دارند که میتوان بهشکل خام و پخته مصرف کرد. گرچه طبخ بعضی سبزیجات ارزش تغذیه ای آنها را افزایش میدهد در مورد بعضی دیگر بهتر است خام مصرف شوند.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: ۳۰ عدد پسته در روز مصرف کنید چرا که حاوی آرژنین است و میتواند با انعطاف بخشیدن به عروق، مانع از لخته شدن خون و بروز حملات قلبی و سکته مغزی در افراد شود.
یکی از چالشبرانگیزترین مباحث مواد غذایی موضوع روغن است و این پرسش برای همه مطرح است که کدام روغن برای مصرف بهتر است؟ البته این امر نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز هنوز مورد بحث است.
تعطیلات نوروز فرصت مناسبی برای استراحت و مسافرت است. البته نباید فراموش کرد که حتی در این دوران نیز نباید از سلامت بدن غافل شد و حتما لازم است سبک زندگی سالم از جمله اصول تغذیه صحیح موردتوجه قرار گیرد.
اگر بعد از مصرف وعدههای غذایی سنگین و یا پرخوری در تعطیلات، تصمیم میگیرید در روزهای آینده تعداد کالری دریافتی خود را بشمارید، کم غذا بخورید و یا یک وعده غذایی را حذف کنید، در اشتباه هستید.