- چرا نوجوانان دچار اضطراب میشوند؟ +نشانهها و علائم
- نقش حیاتی و مسئولیت اجتماعی روانشناسان در بحران
- سلامت معنوی، بُعدی مهم از سلامت انسان
- دکتر حاتمی خبر از راهاندازی «ستاد امنیت روان و آرامبخشی» در استانها داد
- فرآیند شکلگیری خودکشی
- ۱۲ علامت اضطراب جنگی؛ چگونه روان فرزندانمان را نجات دهیم؟
- تاثیر جنگ بر سلامت روان
- بیانیه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره درباره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه
- چگونه از دوران سختیها گذر کنیم؟
- عوارض موج انفجار بر سلامتی/ راهکارهای مقابله با آن
دیابت شکننده که دیابت حساس نیز نامیده میشود، دیابت نوع 1 است که کنترل آن سخت است. با نوسانات مکرر و شدید در سطح قند خون مشخص میشود که از هیپرگلیسمی (افزایش قند خون) تا هیپوگلیسمی (افت قند خون) متغیر است.
یک فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: برای ایجاد عدالت در دسترسی به داروهای دیابتی باید پوشش بیمهای برای همه داروها انجام شود.
مدیرعامل انجمن دیابت ایران درباره اهمیت دسترسی به درمان بیماران دیابتی:
یک فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: بیش از 95 درصد از مردم در کشور ما بهخاطر قیمت بالای دارو، امکان دسترسی به داروهای نسل جدید دیابت را ندارند و برای آنکه هزینههای بعدی این بیماری از دوش سازمانهای متولی سلامت برداشته شود بهتر است از همین ابتدا این داروها بیمه شوند.
فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: اگر فکری به حال دیابت و درمان درست آن نشود تا چند سال آینده به ناچار مجبوریم همه بودجههای حوزه سلامت را در دیابت هزینه کنیم. این هشدار پیش از این نیز وقتی آمارها بسیار کمتر از این بود، داده شده اما کسی به آن توجه نکرده است.
دیابت نوع 2 به طور فزایندهای بر کودکان و نوجوانان تاثیر میگذارد. برخلاف نوع 1 اغلب با پیروی از یک رژیم غذایی سالم و ایجاد تغییرات در سبک زندگی خانواده قابل پیشگیری است یا کاهش خطرات را موجب میشود.
رژیم غذایی که برای دیابتیها توصیه میشود، برای همه افراد میتواند رژیم غذایی سالمی باشد؛ زیرا حاوی حداقل میزان چربیها، میزان متعادل شکر و نمک، مواد غذایی سبوسدار، سبزیها و میوهجات است.