آلو خشک جزء خشکبار مغذی است که یکی از تاثیرات خوب آن، کمک به کاهش وزن است. البته بهشرطی که در حد متعادل مصرف شود. براساس مطالعهای که اخیرا در دانشگاه لیورپول انجام شده، خوردن آلو خشک به کاهش وزن کمک میکند.
- زندگی زناشویی از مهمترین ابعاد حیات اجتماعی و فردی انسان است
- نظارت بر روانشناسان بالینی بر عهده سازمان نظام روانشناسی است
- آثار روانشناختی جنگ بر کودکان به روایت صدای یارا
- والدگری مشارکتی چیست و چرا اهمیت دارد ؟
- ویژه برنامه های شبکه سلامت برای اربعین حسینی
- بیمه تکمیلی ویژه اعضای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور
- تاثیر بیتفاوتی و جایگاه آن در روابط زناشویی
- مصرف «گُل» به «جنون» ختم میشود
- راز ماندگاری معلمان در ذهن دانشآموزان
- استقرار کارشناسان سلامت روان در هتلهای آسیبدیدگان جنگ
دکتر شهین شادزی، متخصص بیماریهای کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:
دوران کودکی مرحله تعیینکنندهای در رشد بینایی است. بنابراین مراقبت از سلامت چشمهای کودک در طول روند رشد آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است. با وجود اینکه بسیاری از افراد از این مسئله ناآگاه هستند اما باید بدانید کودکان در معرض عوامل متعددی قرار دارند که باعث بروز اختلالات بینایی در آنها میشود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، متاسفانه از روز دوشنبه تا سهشنبه ۷۹ بیمار کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید.
وقتی غذا میخورید، دو حواس با هم کار میکنند. جوانههای چشایی طعمها را انتخاب میکنند، از جمله چهار طعم اصلی: شیرین، شور، ترش و تلخ. در عین حال، حس بویایی به شما امکان میدهد از عطر و طعم غذا لذت ببرید. وقتی مشکلی با هر یک از آنها پیش بیاید، حس چشایی میتواند تغییر کند.
ریفلاکس یا بازگشت محتویات اسیدی معده به مری (GERD) بیماری شایع و آزارندهای است.
بهطور کلی توانایی نواختن یکی از آلات موسیقی برای هر فردی مفید و فرحبخش است و کودکان نیز از این قاعده مستثی نیستند. نواختن پیانو در دوران کودکی باعث بهبود عملکرد ذهنی، روانی و فیزیولوژیکی میشود. چون دوران کودکی حساسترین و آسیبپذیرترین و در عین حال کلیدیترین مرحله رشد هر انسانی است.
نگرانکنندهترین مساله در مورد زمستان برای جمعیت بزرگی از مردم جهان، بازگشت بیماریهای فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزاست، درحالی که کروناویروس هم به این بیماریها اضافه شده است. با اینکه شستن دستها بهطور منظم، دور ماندن از مکانهای عمومی شلوغ و دوری از افراد بیمار میتواند خطر ابتلا به بیماریها را در فصل زمستان کاهش دهد، اما این اقدامات بهتنهایی کافی نیستند.
گرچه ماهی یکی از بهترین منابع پروتئین و سرشار از اسیدهای چرب امگا3 محسوب میشود اما تمایل به مصرف آن نسبت به گوشت قرمز و ماکیان کمتر است. متخصصان تغذیه توصیه میکنند یک تا دو وعده ماهی در هفته میل شود که شناخت فواید آن میتواند عامل ترغیب ذائقه و گنجاندن آن در رژیم غذایی باشد.
غذاهایی که به طرز شگفتآوری برای کلسترول مضرندغذاهایی با برچسب "کلسترول پایین"وقتی در حال خرید هستید و کالایی را میبینید که روی آن نوشته شده، حاوی کلسترول کم، همچنان باید برچسب ترکیبات روی آن را بررسی کنید. اگر سرشار از چربی اشباع باشد، میتواند کلسترول بد را افزایش دهد. اندازه روی بسته را نیز بررسی کنید. ممکن است کوچکتر از آنچه که فکر میکنید به نظر برسد و اگر بیش از حد از آن میل کنید، کلسترول بیشتری نسبت به آنچه تصور میکردید، دریافت خواهید کرد. قهوهیک فنجان قهوه صبحانه ممکن است سطح کلسترول را ناخواسته تغییر دهد. در قهوه فرانسه یا قهوه ترک، کفستول در بالاترین مقدار به روش بدون فیلتر شاخته شدهاند و سطح کلسترول بد را افزایش میدهد. اسپرسو هم همینطور است اما اندازه آن کوچک است، بنابراین کمتر جای نگرانی است. اگر قهوه را مزهمزه کنید و بنوشید، بهتر است. این حالت کفستول را میگیرد، بنابراین به اینگونه نوشیدن قهوه پایبند باشید. غذاهای تایلندی غذاهای تایلندی تند و لذیذ هستند اما اگر با دقت انتخاب نشوند، میتواند میزان کلسترول را افزایش دهد. ماده پنهان این نوع غذا چیست؟ شیر نارگیل. غذا را نرم میکند و سرشار از چربی اشباع شده است. در عوض، غذاهای سرخ کرده یا نودل را حذف کنید و شام خود را بخارپز یا با روغن گیاهی درست کنید. به جای گوشت گاو از گوشت مرغ استفاده کنید، مقداری سبزیجات هم به آن اضافه کنید و با خیال راحت از خوردن آن لذت ببرید. غلات صبحانه آیا غلات صبحانه میخورید و به غذای سالم فکر میکنید؟ این غذای جویدنی و ترد اغلب با یک وعده سنگین چربی اشباع شده همراه است. حتی نوع کمچرب آن میتواند چربی اشباعشده بیشتری نسبت به سایر غلات داشته باشد. غلات صبحانهای را مصرف کنید که فقط با میوههای خشک، عسل یا شربت افرا شیرین شده باشد و حداقل ۲۰ درصد میزان توصیه شده فیبر روزانه را داشته باشد. میگو احتمالاً شنیدهاید که غذاهای دریایی انتخاب خوبی از بین غذاهای فاقد کلسترول هستند. این درست است، اما میگو یک استثناست. یک وعده از آن را حتی اگر بدون روغن بپزید، حدود ۱۹۰ میلیگرم کلسترول دارد. انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که میزان کلسترول مصرفی را به ۳۰۰ میلیگرم در روز یا ۲۰۰ میلیگرم در روز در صورت بیماری قلبی یا کلسترول بالا محدود کنید. به جای آن از گوش ماهی استفاده کنید زیرا کمتر از یک چهارم کلسترول میگو را داراست. غذاهای سوخاری برای تهیه یک غذای سالمتر، باید از ترکیبات پایه آن شروع کنید. آردهای سوخاری حتی آرد گندم کامل ممکن است بهترین انتخاب به نظر برسند اما اینطور نیست. چربی اشباع شده این نوع سوخاری بیشتر از آردهای ذرت است. (البته با فرض اینکه در روغن سرخ نشود.) با آرد سوخاری ذرت شروع کنید (برچسب روی آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید) و به آن مواد سالم را اضافه کنید: مرغ کبابی، گوجه فرنگی آبدار و کاهو خرد شده گوشتها خوردن انواع گوشتها ممکن است در رستورانها مرسوم باشد اما میتواند کلسترول را افزایش دهد. گوشتهایی مانند جگر، قلوه و خوشگوشت، نسبت به سایر گوشتها، کلسترول بیشتری دارند. جگر گاو سرشار از آهن است، گرچه غذاهای دیگری نیز وجود دارد که حاوی آهن هستند. لذت بردن از یک وعده و یک بار در ماه از این غذا اشکالی ندارد. کره مارگارین مصرف کنید انتخاب کره در مقابل کره مارگارین ممکن است دشوار باشد. هر دو دارای چربیهای اشباع شده هستند و باید به مقدار کم مصرف شوند. مارگارین از روغنهای گیاهی درست شده است، بنابراین حاوی چربیهای غیراشباع خوب، چربیهای اشباع نشده و چربی تک غیراشباع است. این نوع چربیها، کلسترول بد را کاهش میدهد. اگر از کره مارگارین استفاده میکنید، مارگارین نرم را به جای انواع سخت آن انتخاب کنید. انواع نرم آن چربی ترانس کمتری دارد. برچسب روی آن را بخوانید و به دنبال چربی اشباع کم و بدون چربی ترانس باشید. از سوی دیگر، کره از چربی حیوانی درست شده است، بنابراین حاوی چربی اشباعشده بیشتری است. پاستا انتخاب پاستا یک رژیم مدیترانهای برای کاهش کلسترول خوب است، درست است؟ البته اینچنین است، به شرطی که انتخاب درستی داشته باشید. در هنگام مصرف پاستا با سس، به یاد داشته باشید که کلسترول تنها چیزی نیست که باید هنگام برنامهریزی رژیم غذایی سالم به آن توجه کنید. پاستاها باز هم کالری و کربوهیدرات بالایی دارند. بنابراین، حتی اگر نیازی به رعایت رژیم غذایی ندارید، به یاد داشته باشید که مقدار وعده مصرفیتان را محدود کنید. شکلاتهای انرژیزا این شکلاتها برای افرادی که ورزش میکنند به بازار عرضه شده است. بنابراین تکههای شکلات انرژیزا باید انتخاب خوبی باشد، درست است؟ شاید. برچسب روی آن را به دقت نگاه کنید. ممکن است از وجود مقدار چربی اشباع شده در برخی شکلاتها تعجب کنید. مراقب شکلاتهایی باشید که حاوی روغنهای استوایی مانند روغن پالم و روغن هسته خرما هستند که چربی اشباع شده افزوده دارند. روغن زرد حیوانی انتخاب غذای هندی میتواند مناسب باشد اما به شرطی که روغن آن هم سالم باشد؟ روغن حیوانی، کره شفافی است و حاوی چربیهای اشباع و کلسترول است. حال چقدر باید مصرف شود؟ یک قاشق غذاخوری روغن زیتون دارای ۳۳ میلیگرم کلسترول است که حدود ۱۱ درصد از مقدار توصیه شده روزانه است. روغن حیوانی، یکی از ترکیبات اصلی آشپزی هندی است، بنابراین اگر خارج از خانه غذا میخورید، باید بپرسید که چه مقدار از این روغن در ظرف غذایتان وجود دارد و اگر خودتان در حال آشپزی هستید، میزان آن را به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که با رژیم غذاییتان مطابقت داشته باشد. اردک اگر مرغ و بوقلمون انتخابهای کمکلسترول خوبی هستند، اردک هم باید همینطور باشد، درست است؟ اما اینطور نیست. اردک و غاز هر دو کلسترول بیشتری نسبت به مرغ و بوقلمون دارند. یک پیمانه اردک یا غاز پخته شده؛ حتی بدون پوست، حدود ۱۲۸ میلیگرم کلسترول دارند. همان مقدار گوشت مرغ فقط ۱۱۳ میلیگرم کلسترول دارد و بوقلمون با ۹۳ میلیگرم انتخاب مناسبتری است. محصولات لبنی چندین بار به شما گفته است که شیر بخورید چون برای بدنتان مفید است. حق با آنهاست. لبنیات کمک میکند تا کلسیم و ویتامیندی مورد نیاز خود را دریافت کنید. فقط به دنبال محصولات فاقد چربی و یا کمچرب باشید که حاوی مواد مغذی و بدون کلسترول است. همچنین میتوانید در دستورالعملهای غذایی، ماست را جایگزین خامه ترش کنید تا مقدار چربی اشباع و کلسترول را کاهش دهید.مترجم مهتا زمانینیکمنبعWebMD